Orban: Evropa je pod migrantskom invazijom

'Omladina zapadne Evrope doživjet će da postane manjina u vlastitim državama', kaže Orban (EPA)

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u četvrtak, obraćajući se desecima hiljada svojih pristalica, da je zapadna Evropa pod migrantskom invazijom.

On je na skupu, nekoliko sedmica uoči parlamentarnih izbora u Mađarskoj, rekao da se zapadna Evropa predala masovnoj migraciji ljudi iz Afrike i s Bliskog istoka, prenosi AP.

“Omladina zapadne Evrope doživjet će da postane manjina u vlastitim državama i izgubit će jedino mjesto na svijetu koje može nazvati domom”, rekao je Orban, prenosi Tanjug.

Orban se, kako navodi AP, odlučio fokusirati gotovo isključivo na politike blokiranja migracija u kampanji za svoj treći uzastopni mandat.

‘Izgradnja raja za migrante’

Mađarski premijer ranije je izjavio da vidi “neposrednu opasnost” od toga da Mađarska postane “odredište za migrante” i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski “uništila državu”.

“Moramo govoriti otvoreno. Ili ćemo potrošiti novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante”, upozorio je Orban, prenosi agencija MTA.

On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana “da prihvati najmanje 10.000 migranata”, prenio je Tanjug.

U Budimpešti je organizovano nekoliko manjih opozicijskih protesta.

Izvor: Agencije