Pajtić: Premijeru, ko me prisluškuje?

Predsjednik Vlade Vojvodine i čelnik opozicione Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je da je transkript njegovog telefonskog razgovora sa Lidijom Udovički autentičan i zapitao se, ko ga prisluškuje.

U transkriptu, koji je objavio portal Teleprompter, piše da se Lidija Udovički žalila Pajtiću da joj je direktor Javnog poduzeća Elektromreže Srbije i kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, tražio dva miliona eura kako bi se vjetro-park američke firme “Continental Wind Partners” , a u kojoj vlasnički udio ima suprug Lidije Udovički, priključio na mrežu EMS-a tog javnog preduzeća.

Pajtić je javno pitao premijera Srbije ko ga prisluškuje i po čijem nalogu.

Detaljna istraga MUP-a

MUP će sprovesti detaljnu istragu i u vezi sa navodima da su prišluškivani telefoni Bojana Pajtića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Tokom dana, kako je rekao na konferenciji za novinare, MUP je dobio od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zahtjev za prikupljanje obavještenja o slučaju prisluškivanja.

“Tokom dana pozvaćemo Danila Redžepovića da otvorimo istragu. Tražićemo od Redžepovića, bliskog prijatelja Bojana Pajtića, da odgovori na pitanje kako je došao do tih saznanja koje objavljuje na svom sajtu i videćemo da li ćemo i kakve ćemo odgovore dobiti”, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je danas izjavio da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali razgovore, niti učestvovali u presretanju komunikacije Bojana Pajtića ili Lidije Udovički.

Izvor: Agencije