Pakistan: Deseci mrtvih u zračnim napadima

U vojsci kažu da su meta bili pripadnici pakistanskih talibana, koji uključuju Uzbeke, Čečene i arapske borce (Reuters)

Pakistanska vojska objavila je u srijedu da je 35 pobunjenika ubijeno u napadu njezinih zrakoplova u sklopu protutalibanske ofenzive, nekoliko sati nakon što je u napadu američke bespilotne letjelice poginulo blizu 20 ljudi.

Pakistanski zrakoplovi usmrtili su 35 poubnjenika u dolini Shawal, zabačenom pobunjeničkom uporištu na pakistanskoj strani granice nasuprot Paktiki u Afganistanu, izvijestili su pakistanski vojni dužnosnici, kako prenosi Hina.

U vojsci kažu da su meta bili pripadnici pakistanskih talibana, koji uključuju Uzbeke, Čečene i arapske borce, što su se u Shawal povukli pred Vladinom ofenzivom pokrenutom prošloga mjeseca.

SAD pokušava stabilizirati Afganistan

Nasilje u Pakistanu događa se dok SAD pokušava stabilizirati susjedni Afganistan prije nego što većinu svojih snaga povuče iz te zemlje nakon dvanaestgodišnjeg rata.

U jednom od najgorih napada u Afganistanu ove godine, deseci ljudi poginuli su u utorak, kada je autobomba eksplodirala na prepunoj tržnici u istočnoj provinciji Paktika, uz granicu s Pakistanom.

Talibani i ostali borci povezani s Al-Kaidom koji se bore u Afganistanu i Pakistanu godinama se skrivaju u pograničnom paštunskom području, nad kojim Vlada u Islamabadu nema nikakav nadzor.

Između snaga predvođenih SAD-om u Afganistanu i njihovih pakistanskih saveznika nema usklađenosti.

Izvor: Agencije