Pariz: Uhapšeno još 80 navijača Dinama

U Parizu je uhapšeno 80 navijača Dinama iz Zagreba, nakon što su u ponedjeljak uhapšena 24 navijača (EPA)

Gotovo 80 navijača zagrebačkog Dinama uhapšeno je u utorak ujutro u jednom pariškom hotelu nekoliko sati prije utakmice Lige prvaka (LP) između hrvatskog prvaka i PSG-a.

Dinamovi navijači došli su u Pariz, iako su im francuske vlasti zabranile dolazak, prenosi Hina.

“Odluka ministra unutrašnjih poslova je na snazi, ti navijači nisu imali šta raditi na francuskom teritoriju”, izjavio je izvor blizak policiji.

U ponedjeljak su u Parizu uhapšena 24 navijača Dinama, nakon što su se sukobili s navijačima PSG-a.

U tuči je jedan hrvatski navijač ozlijeđen.

U nedjelju je francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Valls zabranio dolazak Dinamovih navijača u Francusku, uz obrazloženje da želi “izbjeći ozbiljne sigurnosne rizike za ljude i imovinu”.

Bez ulaznica

Ministar je tada govorio o “vjerovatnom dolasku u Pariz od 150 do 200 pripadnika radikalne navijačke skupine Dinama Bad Blue Boysa, koji nemaju ulaznice za utakmicu”.

“Provjerit ćemo je li dio danas uhapšenih navijača sudjelovao u jučerašnjoj tuči”, dodao je isti izvor.

“S obzirom na incidente u prvoj utakmici, znali smo da ti navijači nemaju nikakve veze s ljubavlju prema nogometu i da mogu izazvati nasilje”, izjavio je Valls.

“Prijave će ići protiv onih koji su sudjelovali u tuči i oni će biti ispraćeni do granice. Protiv francuskih navijača kojima je zabranjen pristup stadionu će, također, biti podignute prijave, a policijske kontrole oko stadiona bit će pojačane”, dodao je ministar.

Izvor: Agencije