Partizan umjesto Crvene zvezde u Ligi prvaka

FSS odlučio kako će Srbiju u narednoj sezoni u kvalifikacijama za Ligu prvaka predstavljati Partizan (AFP)

Beogradski klub Partizan naredne sezone igrat će u kvalifikacijama za Ligu evropskih nogometnih prvaka, umjesto gradskog rivala Crvene zvezde, koja je isključenja iz takmičenja zbog kršenja finansijskog fair-playa, saopćio je danas Fudbalski savez Srbije, prenosi Tanjug.

U prostorijama Sportskog centra FSS-a u Staroj Pazovi održana je sjednica Izvršnog odbora Saveza na kojoj je saopćeno da će Zvezdino mjesto zauzeti Partizan.

“Takmičarski organi Evropske fudbalske unije zvanično su obavestili FSS da će, po odustajanju Crvene zvezde od žalbe na odluku CFCB o eliminaciji sa evropske scene, Srbiju u narednoj sezoni u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati Partizan, a koji će takmičenje početi od drugog kola kvalifikacija”, navodi se u saopćenju FSS-a.

“U okviru pomenute odluke UEFA, usledila je i informacija da će predstavnici naše zemlje u sezoni 2014/15. u kvalifikacijama za Ligu Evrope biti osvajač Kupa Srbije Vojvodina i. na osnovu plasmana na tabeli. Jagodina i Čukarički.”

Zvezda je osvojila titulu prvaka Srbije, ali je UEFA odlučila da je isključi iz kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka za sezonu 2014/15. zbog kršenja pravila o licenciranju i finansijskom fair-playu.

Izvor: Agencije