Pele: Danas bih bio bolji i igrao za Barcu

Pele kaže da bi danas njegov izbor bio Barcelona, jer njen stil najviše odgovara onome kako je igrao u Santosu (Getty Images)

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (73) otkrio je kako bi danas da može birati igrao za Barcelonu.

“Mogao bih igrati za dva ili tri kluba, no moj izbor bi pao na Barcelonu. Barcin stil najviše odgovara onome što sam igrao u Santosu,” kazao je Pele u razgovoru za magazin Time, prenosi Hina.

Legendarni Brazilac je uvjeren kako bi danas bio još bolji igrač, jer u njegovo vrijeme nije bilo kostobrana, toliko kvalitetnih lopti, sportske opreme i drugih inovacija.

Najbolji strijelac Brazila

Pele je za Santos igrao od 1956. do 1974. godine, a potom je na zalasku karijere dvije sezone proveo u New York Cosmosu.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 92 utakmice i postigao 77 golova.

U dresu nacionalne vrste tri puta je slavio na svjetskim prvenstvima, 1958, 1962. i 1970. godine i najbolji je strijelac svih vremena sa 1.281 postignutim golom.

Početkom godine na svečanosti Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Zurichu dobio je nagradu počasnog osvajača Zlatne lopte.

Izvor: Agencije