Pellegrini će možda zadržati Lamparda

Lampard (desno) je postigao prvi i posljednji gol od sedam koji su 'Građani' postigli protiv Sheffielda (Getty Images)

Menadžer engleskog prvaka Manchester Cityja Manuel Pellegirini kazao je kako će možda pokušati produžiti pozajmicu Franka Lamparda do kraja sezone u njegovom klubu, iako je prvobitno došao na pozajmicu iz sestrinskog New York Cityja do kraja februara.

Lampard, bivši reprezentativac Engleske, sinoć je postigao dva gola u pobjedi „Građana“ od 7:0 nad Sheffield Wednesdayem u engleskom Liga kupu.

Prethodno je prošlog vikenda golom protiv svog bivšeg kluba Chelseaja donio bod timu iz Manchestera (1:1) u Premier ligi.

„Frank je veoma važan igrač za našu ekipu. Sretan je u Cityju, odlično igra, postiže golove. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu, a sada moramo biti fokusirani na sljedeći prvenstveni meč protiv Hulla. U svakom slučaju, imamo još dva, tri mjeseca za odluku i vidjet ćemo šta je najbolje za klub i za Lamparda. Sve je moguće“, rekao je Pellegrini.

Lampard je ljetos napustio tim sa Stamford Bridgea kada mu je istekao ugovor sa „Plavcima“, čiji dres je nosio 13 godina.

Potom je sa New Yorkom potpisao dvogodišnji ugovor, a pošto sezona u MLS-u, nogometnom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država počinje u martu, otišao je na pozajmicu u Manchester City.

Ovaj nogometaš je za selekciju Engleske odigrao 106 utakmica i postigao 29 golova.

Kanonada u drugom poluvremenu

Sinoć je Pellegrini izabrao veoma jak tim na početku odbrane titule u Liga kupu, no domaći navijači bili su veoma frustrirani na poluvremenu jer njihovi ljubimci nisu postigli niti jedan gol.

Međutim, Lampard je dvije minute nakon pauze načeo goste, a potom je krenula ofanziva domaćih.

Reprezentativac BiH Edin Džeko povisio je na 2:0 u 53. minuti, da bi samo minut kasnije Jesus Navas postigao pogodak za 3:0.

U 60. minuti, Yaya Toure je realizirao penal nakon što je Kamil Zayatte oborio Lamparda i za to dobio crveni karton. Svoj 11. gol u 11 utakmica Liga kupa zabilježio je Džeko 13 minuta prije kraja, no ni to nije bilo sve.

Mladi napadač Jose Angel Pozo obilježio je svoj debi golom u 88. minuti, dok je konačnih 7:0 postavio Lampard u sudijskom vremenu.

U nastavku takmičenja, odnosno u četvrtom kolu, protivnik „Građana“ bit će Newcastle.

Izvor: Agencije