Pellegrini: Lampard od srijede na Etihadu

Frank Lampard je 24. jula kazao kako putuje u New York i priznao da želi biti u dobroj formi pred početak 'američke avanture' (AP)

Engleski nogometaš Frank Lampard pridružit će se slijedeće sedmice prvaku Engleske Manchester Cityju, gdje će provesti nekoliko mjeseci na posudbi.

Iako to još klub nije zvanično potvrdio, šef struke “Građana” Manuel Pellegrini u subotu navečer je potvrdio kako će se ovaj igrač sredine terena, koji je potpisao ovog ljeta za sestrinski klub Cityja, američki New York City FC, nakon 13 sezona u Chelseaju, pridružiti njegovim igračima u srijedu.

Pošto sezona 2015. američkog prvenstva (Major League Soccer) počinje tek narednog proljeća, postojale su spekulacije da će Lampard nakratko biti posuđen australijskom Melbourne Cityju, trećem klubu čiji je vlasnik grupa City Football Group.

Start MLS-a u martu

No, nakon prijateljske utakmice Manchester Cityja i grčkog Olympiacosa, Pellegrini je potvrdio kako će 36-godišnji nogometaš biti na stadionu Etihad do Nove godine, a potom će u Sjedinjene Američke Države, gdje sezona počinje u martu.

“Kao što znate, Frank je potpisao ugovor s New York Cityjem i ovdje će [SAD] početi raditi u januaru, jer sezona počinje u martu. Od sljedeće srijede će raditi s našim igračima i igrat će za nas do tada. Trenutno će raditi s ekipom i biti njen član, a za mjesto na terenu će se morati boriti”, kazao je Pellegrini na konferenciji za novinare nakon duela s Grcima.

“Zna da imamo veoma dobar tim i mnogo igrača na njegovoj poziciji. On je dodatni igrač. Imamo dosta utakmica pred nama, naročito u Ligi prvaka, te je on veoma važan za nas.”

Dobra forma

Lampard je 24. jula kazao kako putuje u New York i priznao kako želi biti u dobroj formi pred početak njegove američke avanture.

“Glavno je da ostanem u dobroj formi, kako ću to uraditi – još nije jasno. Moram sjesti s ljudima iz kluba i to riješiti”, rekao je tokom predstavljanja u novom klubu.

Lampard je karijeru počeo u West Hamu, da bi na Stamford Bridge preselio 2001. godine.

Od tada je za “Plavce” odigrao 649 utakmica i postao najbolji strijelac tima svih vremena sa 211 pogodaka.

Pored njega, na Etihad su stigli Fernando, Bacary Sagna i Willy Caballero.

Ukoliko bi “Građani” odbranili titulu najboljeg u Engleskoj, Lampardu bi to bila četvrta titula prvaka Premier lige, a još je osvajao Ligu prvaka, Ligu Evrope, FA kup (četiri puta) i Liga kup (dva puta) – sve s Chelseajem.

Izvor: Agencije