Pence angažovao privatnog advokata

Pence i Trump su angažovali vlastite advokate u istrazi koja se vodi protiv njih (Reuters)

Američki potpredsjednik Mike Pence angažovao je privatnog advokata Richarda Cullena koji će mu pomoći u istrazi vezanoj uz optužbe kako se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore i dogovarala se sa štabom predsjednika Trumpa.

“Mogu potvrditi kako je potpredsjednik angažovao Richarda Cullena iz kompanije McGuire Woods kako bi mu pomogao u odgovorima na pitanja specijalnog istražnog odbora”, objavio je glasnogovornik Jarrod Agen.

Cullen je advokat sa kancelarijom u američkoj saveznoj državi Virginiji, a radio je kao državni tužilac za područje istočne Virginije.

I Trump ima privatnog advokata

U maju je i predsjednik Trump angažovao njujorškog tužioca Marca Kasowitza kao svog privatnog advokata vezanog uz ovu istragu.

Specijalni istražilac Robert Mueller i nekoliko specijalnih kongresnih odbora pokrenulo je istragu vezanu uz moguću povezanost između Trumpovog izbornog štaba i ruskih pokušaja da rezultate predsjedničkih izbora u SAD-u preokrenu u Trumpovu korist.

U srijedu je dnevni list Washington Post objavio kako Mueller istražuje moguću Trumpovu umiješanost u “ometanje pravde” u istrazi o vezama Rusije i njegovog izbornog tima.

Izvor: Agencije