Penzionerka oldtimerom ide na put oko svijeta

Heidi Hetzer, 77-godišnja stanovnica Berlina u mirovini, odlučila je u dvije godine proputovati svijet u 80 godina starom automobilu, kako bi stekla nova prijateljstva. 

Nekadašnja automehaničarka i vlasnica prodavaonice automobila u mirovini cijeli je život posvetila radu, a sada želi ostvariti san i obići svijet oldtimerom.

Ostalo je još samo da se oprosti od Berlina.

Na kotačima kroz 56 zemalja

“Priredili su mi fantastičan oproštaj. Ipak, jedva čekam napokon izaći na otvorenu cestu i ostaviti ovu strku za sobom. Nisam spavala dvije noći, pospremala sam stan. Mnogo toga treba učiniti kada se odlazi zauvijek ili na veoma dug period. Nije to tjedan ili mjesec. U jednom trenutku sam se zapitala bih li to ponovno učinila”, kaže Heidi.

Plan je – dvije godine na kotačima, 56 zemalja i stjecanje novih prijateljstava.

“Za početak Bajkalsko jezero, a onda vožnja Andima u Južnoj Americi, na visini 5.000 metara bit će posebna. Cijelo će putovanje biti posebno zato što želim upoznavati zemlje i ljude koji žive ondje. Sve u svemu, ne putujem u grupi. Ovo je nešto sasvim drugačije, naročito jer se putuje u ovom starom automobilu”, kaže umirovljenica.

Volan u Heidinim rukama

Putovanje je već počelo novim poznanstvom. Njezin suputnik je 25-godišnji Franco, kandidat čiju je aplikaciju izdvojila između 150 prijavljenih da joj se pridruže.

Volan, ipak, ostaje samo u Heidinim rukama, koja nestrpljivo pritišće papučicu gasa, žureći u pravcu prve destinacije, Beča. Pred njom je, ipak, cijeli svijet.

Izvor: Al Jazeera i agencije