Perić: Nema opravdanja za visok poraz srpskih rukometaša

Momir Ilić kaže da u srpskom timu protiv Islanda jednostavno ništa nije funkcionisalo (EPA)

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić priznao je kako ne postoji opravdanje za uvjerljiv poraz od Islanda (38:22) u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu, koje se igra u Poljskoj naredne godine.

“Za ovakav poraz nema opravdanja. U pripremi za narednu utakmicu svako od nas treba prvo da pođe od sebe. Gubimo i pobeđujemo kao tim. Otvorili smo meč sa promašenim zicerima i tehničkim greškama i nedopustivo mnogo golova dobili iz kontranapada. Hteli smo da iz agresivne odbrane steknemo mir u napadu, ali ona je bila izuzetno pasivna što se prenelo na napad”, rekao je Perić.

“Nije isti način kako se gubi, ali mi smo zasluženo izgubili velikom razlikom. Pred nama je revanš za tri dana gde ćemo učiniti sve da odigramo kvalitetnije i dođemo do pobede. Verujem u ekipu i momke, uradiću sve da naša igra bude angažovanija i da se u Nišu revanširamo Islanđanima”, poručio je Perić.

Puno ‘lakih golova’

Kapiten Momir Ilić rekao je da u srpskom timu jednostavno ništa nije funkcionisalo.

“Imali smo puno tehničkih grešaka, posle kojih su napravili kontre i postigli puno ‘lakih golova’. Međutim, ništa nije završeno, očekuje nas revanš u Nišu u kojem ćemo svakako ići na pobedu”, rekao je Ilić.

Porazom u Reykjaviku, Srbija je zabilježila prvi neuspjeh u kvalifikacijama, no ostala je prva na tabeli u svojoj grupi sa četiri boda, koliko ima i Island. Slijede Crna Gora sa dva i Izrael bez bodova.

Utakmica između Srbije i Islanda igra se u nedjelju od 19 sati u Sportskom centru Čair u Nišu.

Izvor: Agencije