Pernar: Moja priča nije prohrvatska, prosrpska ili probošnjačka

Pernar je bio u fokusu javnosti nakon što je dva puta za vrijeme gostovanja u televizijskim emisijama napustio studio (Arhiva)

Poslanik hrvatskog Parlamenta Ivan Pernar objasnio je zašto sve češće govori o regionalnim temama, jer njegova priča, kako tvrdi, nije prohrvatska, prosrpska ili probošnjačka, već proljudska.

“Razlog zašto sam prešao granice svoje zemlje je u tome što moja priča nije prohrvatska, prosrpska ili probošnjačka, nego proljudska, a ljudi to osjete“, napisao je Pernar na Facebooku, prenosi Tanjug.

Kako je naveo, stalno “nas uče da gledamo sebe i “svoje“, da smo mi najbolji, a drugi najgori, da su svi drugi krivi, a mi nevini“.

“Pokušavaju nam prikazati crno bijeli svijet, a svi znamo da svijet nije crno bijeli i da oni koji nas gaze i tlače nisu naši susjedi nego klika iz Washingtona i Brisela“, naveo je Pernar.

Žablja perspektiva

Dodao je da su oni koji sprovode to “maltretiranje građana vlastiti sunarodnici, a ne pripadnici drugog naroda“.

“Ljudima je najteže da prestanu da gledaju iz žablje perspektive i pogledaju iz ptičje, tada bi shvatili ono što trenutno ne mogu“, napisao je Pernar koji je poslanik Živog zida.

Pernar je nedavno prozvao je Miroslava Tuđmana, govoreći u Saboru da je njegov otac, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, dogovarao podjelu BiH sa Slobodanom Miloševićem.

Ranije ove sedmice, stranka Živi zid ogradila se od izjava svog zastupnika nakon što je iznio stav da se u Jasenovcu dogodio genocid, a da je „Oluja“ bila etničko čišćenje.

Pernar je također bio u fokusu javnosti nakon što je dva puta za vrijeme gostovanja u televizijskim emisijama napustio studio.

Izvor: Agencije