Pet eksplozija na Kosovu, nema povrijeđenih

U posljednja tri mjeseca u pet eksplozija na sličan način uništeno je pet vozila kosovske Vlade (koha.net)

Dvije eksplozije u sjevernom dijelu Mitrovice i tri u Prištini, uz znatnu materijalnu štetu i bez ozlijeđenih, bilans su odvojenih bombaških napada na Kosovu zabilježenih u četvrtak navečer i tokom noći na petak, izvijestili su kosovski i beogradski mediji.

U sjevernom dijelu Mitrovice prva bomba bačena je u četvrtak ranije navečer u 19,30 sati ispred kafića čiji je vlasnik Bošnjak A.Đ., u kojoj su razbijeni izlozi.

Niko od gostiju nije ozlijeđen, dok je oko 23,45 sati i ispred hotela “Saša” tom dijelu grada eksplodirala nepoznata naprava i oštetila lični automobil vlasnika hotela te dio hotelskog inventara.

Policija je obavila uviđaj, ali se ne zna ko su počinitelji, o kakvoj je vrsti eksplozivnih naprava je riječ ni koji bi mogli biti motivi napada.

Tokom iste noći i u Prištini su, na tri različita mjesta, odjeknule tri skoro istodobne eksplozije u kojima su uništena tri službena vozila kosovske Vlade, navodi agencija Hina.

Grupa koja se naziva Nezadovoljni (Te pakenaqurit) preuzela je odgovornost za eksplozije u Prištini u elektronskoj poruci poslanoj redakciji portala Koha.net.

Glasnogovornik kosovske policije Baki Kellani potvrdio je da u eksplozijama nije bilo ozlijeđenih, javila je iz Prištine agencija Beta.

U posljednja tri mjeseca u pet eksplozija na sličan način uništeno je pet vozila kosovske Vlade, a počinitelji nisu otkriveni.

Izvor: Agencije