Planiran susret Trumpa i Kissingera

Američki predsjednik poručio je Trumpu da 'neznanje nije vrlina' (Reuters)

Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Trump trebao bi se u srijedu sastati s bivšim državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Henryjem Kissingerom, izvijestio je Washington Post, pozivajući se na izvore bliske Trumpu.

Do sastanka u New Yorku dolazi nakon telefonskog razgovora između pretendenta za republikanskog kandidata Trumpa i Kissingera, koji je bio glavni savjetnik predsjednika Richarda Nixona i Geralda Forda, javljaju američke agencije.

Prošle sedmice Trump se sastao sa bivšim državnim sekretarom Jamesom Bakerom, koji ga je isti dan kritikovao na kongresnom saslušanju.

Kritike kampanji

Američki predsjednik Barack Obama jučer je uputio kritiku na kampanju Donalda Trumpa, osudivši njegov “anti-intelektualizam” i poručivši da “neznanje nije vrlina”.

Obama je također osudio političare koji se hvale kako govore direktno, ali odbaciju političku korektnost, i dalje misleći na Trumpa.

Trumpa su kritikovali i zbog izjave da Sjedinjene Države trebaju promisliti o Sjevernoatlantskom savezu te da bi Japan i Južna Koreja za odbranu trebale uzeti u obzir i nuklearno oružje.

Izvor: Agencije