Plenković podržao evropski put Kosova

Predsjednik Skupštine Kosova zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Hrvatska daje Kosovu na euroatlantskom putu (Anadolija)

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je danas u Banskim dvorima s predsjedavajućim kosovskog parlamenta Kadrijem Veselijem i tom prilikom izrazio podršku Kosovu u procesu evropskih integracija.

Plenković je naglasio da je Hrvatska spremna pomoći Kosovu na tom putu, prenosi agencija Hina.

“Predsjednik Vlade Plenković izrazio je potporu Republici Kosovo u procesu europskih integracija, naglasivši da će Hrvatska pomoći svojim znanjem i iskustvom stečenim tijekom pregovora o pristupanju”, saopćeno je iz Banskih dvora.

Predsjednik Skupštine Kosova zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Hrvatska daje Kosovu na euroatlantskom putu, kao i na učešću pripadnika OSRH u KFOR-u.

Na sastanku je ocijenjeno da su politički odnosi Hrvatske i Kosova vrlo dobri i prijateljski.

Razvoj ekonomske saradnje

Istaknuto je da postoji veliki potencijal za razvoj ekonomske saradnje, naročito u području energetike, cestogradnje, graditeljstva, željezničke infrastrukture te informacijske tehnologije.

Bilo je riječi i o statusu hrvatske manjine na Kosovu, dodaje se u saopćenju.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Skupštine Kosova Kadrija Veselija

Predsjednika Skupštine Kosova primio je i njegov hrvatski kolega Gordan Jandroković.

Sagovornici su istaknuli vrlo dobre i prijateljske odnose između dvije države, koji su od uspostave diplomatskih odnosa prije deset godina podignuti na nivo prijateljstva i saradnje.

Predsjednici dva parlamenta složili su se da su dvije zemlje spremne za daljnje produbljivanje i jačanje obostranih odnosa, prije svega u privredi, ali i u drugim područjima od zajedničkog interesa, poput prijenosa hrvatskih iskustava u euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Sabora Jandroković izrazio je spremnost u daljnjem prenošenju iskustava u institucijskoj prilagodbi parlamenta uvjetima članstva u Evropskoj uniji.

Izvor: Agencije