Pobjeda Goergl, Maze treća, Vonn pala

Elisabeth Goergl je u Val d'Isereu došla do prve pobjede u sezoni, a sedme u Svjetskom kupu (EPA)

Austrijska skijašica Elisabeth Goergl pobjednica je utrke superveleslaloma, koja je u okviru Svjetskog kupa vožena u nedjelju u francuskom Val d'Isereu, dok je Amerikanka Lindsey Vonn pala u pokušaju da ostvari 62. pobjedu u karijeri, čime bi izjednačila rekord koji drži legendarna Austrijanka Annemarie Moser-Proell.

Novi bodovi za Zubčića

Hrvatski skijaš Filip Zubčić (21) ostvario je najbolji rezultat u karijeri, zauzevši sedmo mjesto (+2.67), što mu je donijelo novih 36 bodova u Svjetskom kupu.
Zubčić je prije devet dana u švedskom Aareu, također u veleslalomu, sa startnim brojem 63 stigao do 29. mjesta u prvoj vožnji, da bi na kraju završio na 25. poziciji, što mu je donijelo prvih šest bodova u karijeri u Svjetskom kupu.
U Alta Badiji bio je još bolji, sa startnim brojem 64 stigao do 17. mjesta u prvoj vožnji.
U drugoj utrci odvozio je fantastično, imao je drugo vrijeme, što mu je u konačnici donijelo sedmo mjesto.

Goergl je do prve pobjede u sezoni, a sedme u Svjetskom kupu, došla u vremenu od jedne minute, 25 sekundi i 42 stotinke.

Njena sunarodnjakinja Anna Fenninger bila je druga sa pet stotinki zaostatka, dok je trećeplasirana Tina Maze iz Slovenije imala 13 stotinki slabije vreme od pobjednice.

U generalnom poretku Svjetskog kupa vodi Maze sa 656 bodova, Fenninger je druga sa 407, a treća Vonn.

Trijumf Hirschera

Švicarkinja Lara Gut liderka je poretka Svjetskog kupa u superveleslalomu sa 150 bodova, Goergl je druga sa 122, a Maze treća sa 120 bodova.

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u nedjelju u utrci veleslaloma Svjetskog kupa u italijanskoj Alta Badiji.

Drugi je bio Amerikanac Ted Ligety (+1.45), a treće mjesto pripalo je Francuzu Thomasu Fanari (+1.48).

U poretku Svjetskog kupa veleslalomaša vodi Hirscher sa 360 bodova, ispred Ligetyja (286) i Francuza Alexisa Pinturaulta (230), dok u generalnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Kjetil Jansrud (610), Hirscher je drugi (540), a Italijan Dominik Paris treći sa 345 bodova.

Izvor: Agencije