Počelo Evropsko prvenstvo za rukometašice

Reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od selekcije Norveške sa 28:26 u prvom kolu A grupe (Tanjug)

Jubilarno 10. prvenstvo Evrope za rukometašice u utorak navečer otvoreno je u Beogradskoj areni.

U naredne dvije sedmice 16 najboljih selekcija Starog kontinenta borit će se za titulu šampiona u četiri srbijanska grada, Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Ministrica sporta u Vladi Srbije Alisa Marić putem video prenosa poželjela je dobrodošlicu svim učesnicima šampionata.

“Dragi sportski prijatelji, dobrodošli u Srbiju. Ponosna sam što je Evropska rukometna federacija (EHF) ukazala čast Srbiji da dva puta u istoj godini organizuje prvenstvo Evrope. U januaru smo bili domaćini muškog prvenstva, a sada organizujemo ženski šampionat. U našoj zemlji rukomet je sport visoke popularnosti i svetle tradicije i srećna sam što mogu da poželim dobrodošlicu vama sportskim prijateljima. Titula je jedna i neka najbolji pobedi”, poručila je Marić.

Prvenstvo je zvanično otvorio predsjednik EHF-a Jean Brihault.

Jubilarni šampionat

“EHF je ponosna na organizaciju jubilarnog šampionata za rukometašice. Najboljih 16 timova u Evropi su ovdje, dobrodošli u Srbiju, dobrodošli u Beograd, Niš, Novi Sad i Vršac. Navijajte za svoj tim i uživajte u igri”, istakao je Brihault.

Prvenstvo Evrope trajat će do 16. decembra.

Reprezentacija Srbije izgubila u Beogradu od selekcije Norveške sa 28:26 (17:12) u prvom kolu A grupe.

U prvom susretu grupe C Španija je u Novom Sadu pobijedila Njemačku sa 23:20 (13:12), a u drugom susretu prvog kola grupe C Hrvatska je pobijedila Mađarsku sa 28-27 (15-14).

U grupi A u Beogradu Češka je slavila protiv Ukrajine sa 25:22 (12:7), u grupi B u Nišu Francuska je bila bolja od Makedonije sa 29:16 (15:10), dok je u grupi D u Vršcu Crna Gora pobijedila Island sa 26:16 (10:7).

Izvor: Agencije