Podgorica: Opozicija ne prekida proteste

Članovi i simpatizeri crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta protestiraju treći dan ispred Parlamenta zahtijevajući prijelaznu vladu i nove izbore.

Ulice u centru grada su zatvorene, a ispred zgrade Skupštine je postavljeno najmanje 500 šatora.

Državne objekte čuvaju jake policijske snage. Do sada nije bilo većih incidenata. Čelnik vladajućih socijaldemokrata i predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić pozvao je organizatore protesta, poslanike Fronta da se vrate u Parlament, dok oni njemu poručuju da napusti Vladu.

Policija i oklopna vozila

“U ovom momentu je, može se reći, mirno, kao što je bilo u toku jučerašnjeg dana”, izvijestila je reporterka Al Jazeere Milica Marinović.

Dodala je da se nekoliko stotina građana i aktivista Demokratskog fronta nalazi na platou ispred Skupštine Crne Gore. Manji dio njih je prespavao već drugu noć u šatorima.

“Čuli smo najave da ih je sada već blizu pet stotina. Postavljeni su duž glavnog podgoričkog bulevara, Bulevara Svetog Petra Cetinskog. Sa druge strane ograde nalazi se policija u nesmanjenom broju, kao i oklopna vozila”, javlja Al Jazeerina reporterka.

Nije poznato do kada se demonstranti mogu zadržati na tom prostoru. Neki spominju da je to 3. oktobar, do kada organizatori protesta imaju dozvolu za postavljanje bine.

Izvor: Al Jazeera