Policija: Možda se ne sazna uzrok tragedije

U istrazi sudjeluje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi naruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom (AFP)

Šef malezijske policije izjavio je da će istrazi nestanka malezijskog aviona na letu 370 možda trebati mnogo vremena, a moguće je da se nikada ne ustanovi uzrok tragedije.

Prema riječima Khalida Abu Bakara, istraga je i dalje usmjerena u četiri pravca – otmica, sabotaža, lični ili psihički problemi ukrcanih na avion.

“Istraga ide malo po malo. Moramo rasvijetliti svaku i najsitniju stvar”, rekao je Khalid. “Na kraju istrage, možda se neće ni saznati uzrok tragedije”, prenosi Tanjug.

Međunarodna potraga za avionom Malaysia Airlinesa, koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade, nastavlja se i u srijedu.

Opsežna potraga

U njoj sudjeluje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi naruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom.

Potrazi za avionom priključila se i britanska nuklearna podmornica u Indijskom okeanu.

Operativan je i modificirani avion Boeing 737 za kontrolu avionskog saobraćaja iznad Indijskog okeana, kako bi se spriječili sudari u zraku velikog broja aviona koji sudjeluju u potrazi.

Do sada nije identificiran nijedan predmet s nestalog aviona, koji je letio od Kuala Lumpura do Pekinga. Za posljednje uočene objekte u vodi, koji su dali najviše nade, ispostavilo se da su dio ribarske opreme.

Izvor: Agencije