Policija pretresa lokacije koje koriste migranti u Bihaću

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona rečeno je kako će se o rezultatima pretresa znati više po okončanju akcije (Al Jazeera)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog Unsko-sanskog kantona od jutros, po naredbi Kantonalnog suda, vrše pretres na smještajnoj lokaciji migranata, odnosno bivšem „Đačkom domu“ u Bihaću.

U ovoj akciji učestvuje više od 40 službenika Policijske uprave, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku kantonalnog MUP-a.

„Radi se o pretresu i lica i objekta, kojeg koriste migranti. Cilj ovih aktivnosti je prije svega pronalazak tragova i predmeta koje potiču iz krivičnog djela, koje se mogu koristiti u izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta koji su kažnjivi po zakonu o prekršajima“, izjavila je za agenciju Fena glasnogovornica MUP USK-a Snežana Galić.

Ranije akcije

Ona je dodala kako u današnjoj akciji, pored pripadnika Policijske uprave MUP-a USK, učestvuju i službenici Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima, koji postupaju po svojim nadležnostima.

Policijske akcije ovog tipa već su provođene na istoj lokaciji, kao i u devastiranoj zgradi „Doma penzionera“ u središtu Bihaća, te na smještajnim lokacijama migranata u Velikoj Kladuša.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona rečeno je kako će se o rezultatima pretresa znati više po okončanju akcije.

Izvor: Agencije