Policija ušla u Agrokor

Petrov je prijavu protiv Agrokora utemeljio na kazivanjima medija (EPA)

Ravnateljstvo policije potvrdilo je u četvrtak popodne da policija na osnovu naloga državnog tužioca “provodi izvide” u Agrokoru.

“Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija provodi izvide, no zbog zakonskih odredbi o tajnosti izvida ne možemo dati više informacija”, kazali su u Ravnateljstvu policije.

Neslužbeno se doznaje da su “izvidi” posljedica kaznene prijave koju je, “kao građanin”, podnio predsjednik Sabora Božo Petrov.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošle sedmice nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio “na onome što se dalo čuti iz medija”.

“Ono što je izašlo u medijima pobuđuje sumnje. Ako je g. Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao”, rekao je Petrov.

Saznanja o kaznenom djelu

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira na to je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama “u ladici” čeka na rješavanje, što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu, Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

Izvor: Agencije