Poljuljano povjerenje u japanske brendove

Japanska kvaliteta je pod povećalom. Neke od najpoznatijih kompanija iz te zemlje suočene su s oštrim kritikama. To su loše vijesti za japansku ekonomiju, budući da se druga faza ekonomskih reformi premijera Shinza Abea zasniva upravo na glavnim japanskim brendovima.

Toyota, Sony, Nikon – sva tri ponosna japanska brenda često su na naslovnicama svjetskih medija, ali, rijetko iz pozitivnih razloga.

“Jednostavno, ponašanje Toyote je sramotno. Potpuno su zanemarili sustav i zakone za zaštitu potrošača. Kako je i sama kompanija priznala, stavili su interes brenda ispred interesa kupaca, što je potpuno kršenje njihovog povjerenja”, tvrdi Eric Holder, američki državni tužitelj.

Toyota se suočava s drugim najvećim opozivom automobila u njezinoj povijesti, zbog grešaka na volanu i sjedištima. Sony je objavio da se baterija u njegovim laptopima VAIO može ničim izazvana zapaliti, a Nikon je došao na udar kineskih medija zbog problema sa servisom njihovih objektiva.

Zakašnjele reakcije

Stručnjak tvrdi da japanski proizvođači i dalje stvaraju kvalitetne proizvode, ali nisu uvijek spremni reagirati na različite tržišne situacije.

“Na globalnom tržištu, japanske kompanije moraju prilagoditi komunikaciju s klijentima u skladu s lokalnim prilikama. Neophodno je da zapošljavaju više domaćih radnika i maksimalno iskoriste domaće konzultantske kompanije. Najgori scenarij je da, nakon opoziva ili negativne kritike, kupci prestanu kupovati te proizvode. Bilo koji kratkoročni gubitak može se pokriti dugoročnim prihodom, pod uvjetom da se na krizne događaje reagira brzo i precizno”, objašnjava ekonomski analitičar Atsushi Osanai.

Reakcije su ovaj put stigle kasno. Japanske tvrtke trpe gubitke na burzi. Primjera radi, dionice Nikona su na najnižoj razini u posljednje dvije godine.

Iduća faza ekonomskih reformi premijera Abea zasniva se na zapošljavanju i investicijama domaćih kompanija, koje za sada ne ispunjavaju Abeova očekivanja. Otežavajući faktor predstavlja i činjenica da sami Japanci gube povjerenje u vlastite brendove, ili jednostavno podjednako cijene i strane.

U svakom slučaju, za japanske kompanije domaće tržište postaje sve manje.

Izvor: Al Jazeera i agencije