Polufinale Lige nacija: Portugal – Švicarska, Engleska – Holandija

Polufinalni susreti na rasporedu su 5. i 6. juna, dok je finale i proglašenje pobjednika prvog izdanja Lige nacija planirano za 9. juni sljedeće godine (UEFA)

Evropski nogometni prvaci, reprezentativci Portugala, igrat će protiv najboljih igrača Švicarske u polufinalu Lige nacija Evropske nogometne asocijacije (UEFA), objavljeno je danas nakon žrijeba u irskoj prijestonici Dublinu.

Drugi polufinalni par u takmičenju čija je ovo prva sezona čine Engleska (polufinalista ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva) i Holandija.

Izvršni komitet UEFA-e danas je zvanično potvrdio i da će se finalni turnir održati u Portugalu, a u konkurencija su bile i Poljska i Italija. Sve tri reprezentacije bile su u grupi 3 Divizije A Lige nacija, pa je pobjednik te grupe (Portugal) danas i zvanično potvrđen kao domaćin.

Stadioni domaćini

Susreti će se igrati od 5. do 9. juna sljedeće godine, a Nogometni savez Portugala predložio je da će stadioni domaćini biti Dragao u Lisabonu, te “D. Afonso Henriques” u Guimaraesu.

Iz UEFA-e su ranije zahtijevali da domaćin odredi dva stadiona koji imaju kapacitet najmanje 30.000 mjesta, te da su ili u istom gradu ili udaljeni približno 150 kilometara.

Polufinalni susreti na rasporedu su petog (Portugal – Švicarska) i 6. juna (Engleska – Holandija), dok je finale i proglašenje pobjednika prvog izdanja Lige nacija planirano za 9. juni sljedeće godine.

Izvor: Agencije