Ponovno skinuta ćirilična tabla u Vukovaru

Dvojezične table sa zgrada državnih institucija u Vukovaru skidane su ili uništavane nekoliko puta do sada (Pixsell)

Sa zgrade policije u Vukovaru ponovno je skinuta ćirilična tabla, a policija tvrdi da je riječ o pijanom Vukovarčaninu, koji je nakon toga uhapšen.

On je, kako se navodi u policijskom saopćenju, uhvaćen rano jutros kada je pokušao pobjeći sa lica mjesta.

Radi se o, kako se tvrdi, 53-godišnjaku iz Vukovara koji je bio u alkoholiziranom stanju pa će istraga protiv njega biti pokrenuta kada se bude otrijeznio, prenijela je agencija Hina.

Dvojezična tabla na zgradi vukovarske policije prvi put je razbijena 2. septembra, odmah nakon što je bila i postavljena.

Uništavanje tabli

Drugi put tablu je pod utjecajem alkohola razbio vukovarski branitelj Darko Pajčić koji je tada u sukobu s policajcem teško povrijeđen.

Krajem januara, tablu na policijskoj stanici Vukovar, također u alkoholiziranom stanju, razbio je 48-godišnji Vukovarac, a rano jutros nasilno je skinuta i četvrti put.

Dvojezične table sa zgrada državnih institucija u Vukovaru skidane su ili uništavane mnogo puta do sada, a vukovarski branitelji pokrenuli su inicijativu za raspisivanje referenduma kojim bi Ustavni zakon bio promijenjen – manjinski narodi dobili bi pravo na zvaničnu upotrebu jezika i pisma tek ako ih u jednom gradu ili općini živi više od 50 posto od ukupnog broja stanovništva.

Izvor: Agencije