Poraz Janković u finalu Indian Wellsa

Janković je četvrti put izgubila od Halep (AP)

Srbijanska teniserka Jelena Janković poražena je u finalu Mastersa serije 1000 u Indian Wellsu od Rumunke Simone Halep rezultatom 6:2, 7:5, 4:6.

Janković je izvanredno počela duel sa trećom teniserkom svijeta i bila na dobrom putu da zabilježi veliki uspjeh, prenosi Tanjug.

Nakon uvjerljivo dobijenog prvog seta, u meču prepunom obrta, nije, međutim, zadržala prisebnost i koncentraciju u nastavku.

Drugi set obilježen je velikom borbom, viđeno je čak sedam brejkova, ali je Rumunka imala više samopouzdanja u odlučujućim trenucima, što je bilo presudno i u trećem setu.

Iscrpljujući duel

Halep je u iscrpljujućem duelu, nakon dva sata i 37 minuta igre, postigla četvrtu pobjedu u petom međusobnom okršaju sa srbijanskom teniserkom i osvojila treći trofej ove sezone, ukupno 11. u karijeri.

Janković, koja je ostala na 13 WTA titula, plasmanom u finale napravila je skok od četiri mjesta na svjetskoj rang-listi i od ponedjeljka će biti 17.

Posljednji trofej osvojila je 2013. godine u Bogoti.

Srbijanska teniserka je u polufinalnu bila bolja od Njemice Sabine Lisicki, 3:6, 6:3, 6:1, dok je Halep bez borbe prošla u finale nakon odustajanja Amerikanke Serene Williams zbog povrede koljena.

Izvor: Agencije