Portali koji vode do zarade s pet cifara

Najbolji portal je 100KJobFinder.com koji je fokusiran na 50 različitih vrsta poslova koji godišnje nude prosječnu plaću od 80.000 dolara (100KJobFinder.com)

Američki portal Huffington Post, donosi priču o internetskim portalima putem kojih je moguće doći do dobro plaćenih poslova, prenosi agencija Anadolija.

Ovaj portal navodi kako internetske stranice koje prate tržište rada i poslovne prilike, mogu biti dobar način za pronalazak ne samo bilo kakvog posla, nego i dobro plaćenog posla.

Osim toga, portali mogu biti dobar način da osobe stupe u kontakt s mnogim velikim i poznatim kompanijama, koje im mogu pomoći oko pronalaska posla.

Plata i do 80.000 dolara

Određeni portali mogu zainteresiranima ponuditi brze, tačne i konkretne informacije u vezi s prilikama za radno mjesto.

Agencija GOBankingRates je odabrala pet portala koji su najbolji za pronalazak dobro plaćenog posla.

Prema ovoj agenciji, najbolji portal je 100KJobFinder.com, koji je fokusiran na 50 različitih vrsta poslova koji godišnje nude prosječnu platu od 80.000 dolara.

Sljedeći portal je MyPlan, koji nudi širok spektar mogućnosti za pronalazak posla i izgradnju karijere.

Na ovom portalu se nalazi i lista sa 300 najbolje plaćenih poslova.

Milioni profesionalaca

Treći portal je The Ladders, koji koristi preko osam miliona profesionalaca i oko 95.000 kompanija iz svih krajeva svijeta.

Među najboljim portalima je i Glassdoor, koji korisnicima nudi mogućnost da traže na milione dostupnih poslova u svijetu.

Na petom mjestu je portal LinkedIn, najveća društvena mreža za biznis u svijetu.

Na ovom portalu se nude brojni savjeti i preporuke za izgradnju i razvoj karijere.

Izvor: Agencije