Potraga nezapamćenih razmjera u Crnoj Gori

Drugi dan traje potraga za 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem iz Podgorice, autističnim dječakom koji je u srijedu pobjegao iz kuće.

Osim policije i vojske, Ognjena organizirano traže i građani, ne samo glavnog grada već i cijele države. Potraga za sada nije dala rezultate.

Ipak, njegovi roditelji, ali i svi koji sudjeluju u potrazi nezapamćenih razmjera vjeruju da će ga naći živog i zdravog.

Metar po metar, žbun po žbun… Svaki kutak Podgorice pretražuje se u velikoj potrazi za 11-godišnjim Ognjenom, autističnim dječakom koji je pobjegao iz kuće – bos, samo u donjem dijelu trenerke. Njegova majka je neutješna.

“Dežuram stalno, ali tu noć me oborio san. Ja sam zaspala i onda, kada sam se probudila ujutro u sedam, samo sam vidjela da ga nema. I vidjela sam prozor sobe otvoren i znala sam šta je. On voli da bježi, pokušavao je i ranije da pobjegne. Zato smo sve te brave pojačali da nam se to ne bi desilo. Meni je najveći strah bio samo da ne pobjegne i ne ode u Moraču”, priča dječakova majka Vanja Rakočević.

Građani se sami organizirali

Dok vojska i policija provjeravaju korito rijeke Morače, služba spašavanja pretražuje park-šumu u centru grada.

“Dobili smo informacije kako bi trebali da reagujemo ako ga vidimo i nadamo se da ćemo ga naći, nadamo se”, kaže Ranko Bojović iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

Apel putem društvenih mreža da se pomogne u pronalaženju malog Ognjena naišao je na masovni odziv građana ne samo Podgorice već i cijele države. Oni se sami organiziraju i pretražuju dio po dio grada.

“Najbolje bi bilo kada bi recimo svak’ svoju zgradu, podrum, dvorište, terase… Sve što mogu oko njih da se pretraži”, predlaže dječakova majka.

Ognjen Rakočevic visok je 150 centimetara, ima plavu kosu, oči i svijetao ten. Svi koji ga uoče, pozvani su da se jave crnogorskoj policiji.

Izvor: Al Jazeera