Potraga za pljačkašima zlatare u Monte Carlu

Slavna luksuzna marka Cartier je već bila opljačkana na Azurnoj obali u maju 2015. (Reuters)

Policija u Monte Carlu intenzivno traga za dvojicom pljačkaša nakon jučerašnje pljačke zlatare Cartier u centru Monaka. Prema navodima policije pljačku su izvele tri osobe od kojih je jedna ubrzo uhapšena.

Napad je izveden u poslijepodnevnim satima na Trgu Casino, u centru luksuzne četvrti Monte Carla, a turisti i kupci su dio popodneva morali provesti u kazinu i okolnim buticima, prenose lokalni mediji.

 

 

Taj dio grada je policija odmah blokirala u pokušaju da pronađe razbojnike “od kojih je najmanje jedan bio naoružan”, saopćilo je Tužilaštvo.

„Brza intervencija policijskih snaga omogućila je da se bez prolivanja krvi uhapsi jedan od trojice razbojnika i da mu se oduzme oružje“, navodi se u saopćenju.

Iznos plijena i okolnosti pljačke nisu za sada izneseni u javnost.

Zapalili automobil za bijeg

Tužilaštvo je navelo da je druga dva odbjegla razbojnika automobilom čekao saučesnik, ali da su razbojnici taj automobil u međuvremenu zapalili i da ga je policija potom pronašla.

Napominje se da je osoblje zlatare šokirano ovim događajem i da je zaposlenima ukazana psihološka pomoć.

Slavna luksuzna marka Cartier je već bila opljačkana na Azurnoj obali u maju 2015., uoči početka Filmskog festivala u Cannesu kada su lopovi odnijeli nakit i satove u vrijednosti od 17,5 miliona eura.

Izvor: Agencije