Predsjednik KK Partizan ranjen nožem

Dr. Zlatibor Lončar kaže da je Predrag Danilović operisan i stabilno (Tanjug)

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan i proslavljeni košarkaš Predrag Danilović, teško je povrijeđen u petak navečer kada je ranjen nožem, a njegovo stanje nakon operacije je stabilno.

Policija intenzivno istražuje sve okolnosti u vezi napada koji, kako navode u MUP-u Srbije, nema veza sa navijačkim grupama.

Danilović je zadobio povrede u ranim jutarnjim satima u restoranu “Kafanica” na Košutnjaku.

Kako je rečeno u MUP-u Srbije i Hitnoj pomoći, on najprije po dolasku ljekara Hitne pomoći – kada je imao posjekotinu na glavi, ali ne i ubodne rane – nije želio biti odvezen u Urgentni centar i nije želio sarađivati sa policijom, da bi potom sam zatražio ljekarsku pomoć.

Hitna pomoć je, kako je Tanjugu rekla portparolka dr. Nada Macura, pritekla u pomoć Daniloviću oko 2,30 sati u ulici Kneza Višeslava, u restoranu “Kafanica”. 

Nije želio pomoć

Hitna pomoć je, kako je rekla, primila poziv od MUP-a zbog povrede u tuči, a kako je prenio dežurni ljekar, Danilović je po dolasku Hitne pomoći na lice mjesta imao posjekotinu na glavi, ali ne i ubodne rane.

On, kako je rečeno u Hitnoj pomoći, nije želio ići u Urgentni centar, već se vratio u restoran. “Meni nije potrebna Hitna pomoć”, rekao je dežurnom ljekaru Danilović, navodi Macura.

Portparolka Hitne pomoći navela je da je Danilović vjerovatno u kasnijim satima zadobio povrede trbuha i ruku, zbog kojih je kasnije prebačen u Urgentni centar.

U Urgentni centar je Danilović primljen sa povredama stomaka, ruku i glave, a kako je Tanjugu rekao direktor Zlatibor Lončar, on je operisan i u stabilnom je stanju.

“Danilović je operisan od strane hirurga i ortopeda i u stabilnom je stanju”, rekao je dr. Lončar. Lončar je oko 13 sati konstatovao da je uspela operacija kojoj je Danilović podvrgnut.

“Danilović se sada dobro oseća i optimisti smo u pogledu njegovog daljeg oporavka”, rekao je Lončar Tanjugu.

Rasvjetljavanje okolnosti

I direktor policije Milorad Veljović rekao je na konferenciji za novinare da je Danilović zadobio teške tjelesne povrede. “Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok”, naveo je Veljović.

Policija je potom saopštila da taj incident “nije ni u kakvoj vezi sa večerašnjim odigravanjem derbija u Beogradu ili sa navijačkim grupama”.

Policija intezivno radi “na rasvjetljavanju svih okolnosti incidenta” u restoranu “Kafanica” na Košutnjaku.

Proslavljenog košarkaša posjetio je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je reporteru Tanjuga poslije posjete rekao da Saša Danilović “dobro izgleda” i da se u ćaskanju s njim “čak i šalio”.

“Rekao sam Daniloviću da ga očigledno, Bog voli, a on je na to uzvratio šalom”, rekao je vicepremijer.

Izvor: Agencije