Predstavljen novi model FIAT-a u Kragujevcu

Cijena modela sa pet sjedišta i dizel motorom, na tržištu Srbije, je 13.650 eura (Tanjug)

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) predstavila je u četvrtak u kragujevačkoj fabrici najnoviji model automobila FIAT 500L Living sa pet i sedam sjedišta, kao i terensku verziju tog automobila, javlja agencija Tanjug.

Cijena modela sa pet sjedišta i dizel motorom, na tržištu Srbije, je 13.650 eura, dok je za 500L Tracking sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 eura.

Tanjug podsjeća da je tačno prije godinu dana u Kragujevcu počela proizvodnja FIAT-a 500L. Generalni direktor FAS-a Antonio Cesare Ferrara rekao je da je, do sada, izvezeno 80.000 automobila.

„Ponosni smo što proizvodimo automobil koji spaja prošlost i sadašnjost, Italiju i Srbiju“, rekao je on i dodao da je model 500L Living kompaktan automobil sa pet plus dva sjedišta koji će se proizvoditi samo u Kragujevcu.

Nove mogućnosti

Novi ambasador Italije u Srbiji Giuseppe Manzo prvi put je u četvrtak posjetio kragujevačku fabriku FIAT-a, i poručio da ovaj grad i FAS jasno dokazuju zašto mnoge kompanije dolaze i investiraju u Srbiju – „ovde pronalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju, uz rast u matičnoj zemlji“.

„Mnogi ne znaju da je 500 italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji i sa FIAT-om na čelu čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji“, rekao je Manzo.

Italijanske kompanije, dodao je on, spremne su se pridružiti Srbiji na putu ka EU nakon prošlosedmične odluke da počnu pregovori o pristupanju.

Komercijalni direktor FAS-a Jerry Clark naveo je da je FIAT 500L Living porodični auto, dužine 4,35 metra i prtljažnikom zapremine 630 litara, a izdvaja se po izuzetnoj udobnosti, prostoru i nosivosti.

Clark je naglasio da je FIAT 500L Living karavan vozilo srednje klase i da je veoma ponosan na činjenicu da je 500L dobio međunarodno priznanje za sistem visoke zaštite.

Porudžbine za 500L Living počet će ovoga mjeseca u Italiji, poslije čega će se moći naručiti i u ostalim državama Evrope.

Izvor: Agencije