Predstavljena redizajnirana Nokia 3310

Nokia 3310, kao i tri nova modela na Android sistemu, bit će globalno dostupni u drugom kvartalu 2017. godine (HMD Global)

Nova generacija pametnih telefona Nokia, koju čine novi modeli označeni brojkama 3, 5 i 6, s operativnim sustavom Android, te moderno dizajnirani model Nokia 3310, predstavljeni su danas na Svjetskom mobilnom kongresu.

Posebnu pažnju javnosti privuklo je predstavljanje novog i maštovitog izdanja mobilnog telefona Nokia 3310, uz napomenu kako će i taj model, kao i tri modela na Android sustavu, biti globalno dostupni u drugom kvartalu 2017. godine.

“Nova linija pametnih telefona koristi operativni sustav Android Nougat te nudi jednostavan i siguran doživljaj uz najnoviju inačicu sustava, a linija uključuje i Google Assistant. Današnje predstavljanje označava i povratak modernog klasika, kultnog mobilnog telefona Nokia 3310, čije novo izdanje dolazi uz moderni dizajn”, objavili su iz tvrtke HMD Global, koja predstavlja dom telefona Nokia.

Na kongresu je također najavljeno da će svjetski poznata igra Snake doći kroz novu verziju dostupnu na Messengeru, koji je dio višestruke Facebookove platforme Instant Games. Nova besplatna igra Snake kreirana je tako da se može igrati sa skupinama prijatelja, što je čini još privlačnijom od prve verzije, potvrdili su iz HMD Globala.

Jedan od najprodavanijih modela

“Nokia je bila jedna od kultnih i najprepoznatljivijih brendova telefona diljem svijeta tijekom nekoliko desetljeća. U kratko vrijeme otkada je HMD predstavljen na tržištu, primili smo mnoge riječi hvale i čini se da svi dijele naše oduševljenje oko ovoga novog poglavlja. Današnji potrošači zahtjevniji su nego ikad prije i za nas su oni uvijek na prvom mjestu. Naše težnje povezivanja svjetskih proizvođača, operativnih sustava i tehnoloških partnera dovele su nas do ponosnog predstavljanja prve globalne linije pametnih telefona koje krasi duša Nokije, što nam omogućuje da svakome ponudimo najbolje korisničko iskustvo”, rekao je Arto Nummela, generalni direktor HMD Globala.

Za Nokiju 3310 navode kako predstavlja “nanovo rođen moderni klasik”.

“Tanka, lagana i iznimno otporna, Nokia 3310 je moderno izdanje jednog od najprodavanijih mobilnih telefona svih vremena. Uz nevjerojatno vrijeme razgovora od 22 sata i trajanje stanja pripravnosti od mjesec dana, svjež, šarolik i moderan dizajn modela Nokia 3310 predstavlja inovaciju u skladu s trendovima”, najavili su proizvođači.

 Nokia 3310 bit će dostupna u četiri  boje. Uređaj će biti dostupan globalno po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 49 eura.

Izvor: Al Jazeera i agencije