Preminula komičarka Joan Rivers

Publika je pamti kao uvijek spremnu za šalu, naročito na račun poznatih ličnosti, ali i sebe same (AP)

Poznata američka komičarka i televizijska voditeljica Joan Rivers umrla je u bolnici u New Yorku poslije jednosedmičnih problema sa srčanim i respiratornim zastojem nastalim tokom rutinske operacije grla, potvrdila je sinoć njena kćerka Melissa, a prenijele svjetske agencije.

Rivers (81) je bila kćerka ruskih emigranata, koja se proslavila sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća u šouu Johnnyja Carsona „The Tonight Show“ i publika je pamti kao uvijek spremnu za šalu, naročito na račun poznatih ličnosti, ali i sebe same.

„Najveća sreća moje majke u njenom životu jeste da nasmije ljude oko sebe. Premda je to teško sada, znam da bi njena posljednja želja mogla biti da se ponovo svi uskoro smijemo“, kazala je Melissa Rivers, koja je bila uz majku u posljednjim trenucima njenog života, navodi AP.

Oštar jezik

Rivers je među prvima u Hollywoodu priznala kako je imala više estetskih operacija na licu i tijelu, navodno čak 743 puta, pa je njena kćerka svojevremeno izrazila zabrinutost zbog njene opsesije plastičnom hirurgijom. 

Američki mediji navode kako je bila oštrog jezika, te da je uspjela uništiti dominaciju muškaraca u podneblju kasnovečernjih dijaloških emisija.

Također, pretvorila je holivudske crvene tepihe u opasne zone za poznate ličnosti bez dobrog ukusa u odijevanju, jer je veoma često i žestoko kritizirala načine odijevanja glumaca, pjevača i drugih na svečanostima.

Izvor: Agencije