Preminuo bh. novinar Nisvet Džanko

Džanki je prije nekoliko mjeseci konstatirana ciroza jetre i zbog toga je trebao ići na transplantaciju u italijansku Padovu

Nisvet Džanko, poznati bosanskohercegovački televizijski voditelj i urednik serijala Pozitivna Geografija preminuo je u srijedu oko 15 sati na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Njemu su tuzlanski ljekari prije desetak dana transplantirali jetru, prenosi portal Klix.ba, a prvih dana nakon operacije Džanko se osjećao dobro.

Prije pet dana, došlo je do komplikacija njegovog zdravstvenog stanja jer se pojavila voda u plućima, da bi tokom srijede bio u kritičnom stanju.

Nažalost, nije dobio posljednju životnu bitku, a njegovim preranim odlaskom bh. novinarstvo je zauvijek izgubilo profesionalca koji je originalnim stilom prezentirao obične i neobične životne priče, a povrh svega bio je dobar čovjek.

Džankin organizam primio je transplantiranu jetru, ali se ljekari nisu uspjeli izboriti sa infekcijama i vodom u plućima.

Bh. portal podsjeća kako je Džanki prije nekoliko mjeseci konstatirana ciroza jetre i zbog toga je trebao ići na transplantaciju u italijansku Padovu, ali je, zahvaljujući porodici preminule žene iz Živinica, dobio drugu šansu za život.

Transplantacija je izvršena na UKC Tuzla, no njegov organizam nije izdržao.

Izvor: Agencije