Preminuo poznati glumac Bud Spencer

U nedavnom intervjuu za Al Jazeeru Bud Spencer je kazao kako nema ničega u životu za čime žali (Arhiva)

Italijanski glumac Carlo Pedersoli, daleko poznatiji kao Bud Spencer, preminuo je  u ponedjeljak u 86. godini života, prenose italijanski mediji saopćenje porodice.

“Tata je odletio danas u miru u 18:15 sati. Nije patio, svi smo bili uz njega i njegove posljednje riječi bile su ‘Hvala vam'”, izjavio je njegov sin Joseph Pedersoli.

Bud Spencer rođen je 31. oktobra 1929. godine u Napulju.

Generacije ljubitelja filma na području bivše Jugoslavije, a i daleko šire, odrasle su uz njegove filmove, bilo sa sportskom, western, ratnom ili nekom sasvim četvrtom tematikom.

U filmovima su ga krasili kratki dijalozi, ali i još kraće scene tuče, jer njegovi rivali nisu imali pravi odgovor na njegovu nadljudsku snagu.

Ni za čim nije žalio

Jedan udarac je bio dovoljan da protivnik “odleti” nekoliko metara, okrene se oko svoje ose ili da, kao u filmu Čovjek zvani Buldožer završi na pekarskoj peći i ništa više ne osjeća, iako gori.

U nedavnom intervjuu za Al Jazeeru kazao je kako nema ničega u životu za čime žali.

“Sada sam se posvetio komponiranju muzike i pjesama te pisanju knjiga. Volio bih da sam studirao muziku kada sam bio mlađi, no ne žalim ni za čime u životu. Imao sam veoma zadovoljavajuću karijeru i u sportu i u glumi. Imam veliku, dobru porodicu i sa 86 godina sam dobrog zdravlja. Još imam milione fanova koji mi se javljaju putem Facebooka i drugih internetskih kanala. Kako bih mogao i za čime žaliti?”, izjavio je.

Izvor: Al Jazeera i agencije