Pretučeni mladići ispred džamije u New Yorku

Napad na mladiće je najmanje treći incident u SAD-u proteklih dana u kojima su žrtve bili muslimani (AP)

Dva tinejdžera muslimana pretučena su ispred jedne džamije u New Yorku, a napadač ih je također vrijeđao na vjerskoj osnovi, priopćilo je u utorak Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), pozivajući policiju da taj slučaj istraži kao zločin iz mržnje.

Napad, koji se dogodio u nedjelju ujutro, najmanje je treći incident u SAD-u tijekom vikenda u kojima su žrtve bili muslimani, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

U priopćenju CAIR-a se navodi da je ispred Centra muslimanske zajednice u Brooklynu prvo pretučen jedan šesnaestogodišnjak tijekom pauze između molitvi.

Policija odbacuje navode o zločinu iz mržnje

Na videosnimkama nadzornih kamera vidi se kako muškarac rukama i nogama udara mladića koji leži na ulici, a kad je pored njih na biciklu prošao jedan dječak, napadač je pojurio i napao ga.

Svjedoci su, kako navodi CAIR, navodno čuli da muškarac viče “vi muslimani ste uzrok svih problema u svijetu” te da dječake naziva “teroristima”.

Njujorška policija je priopćila kako je njihova jedinica za zločine iz mržnje odbacila da se radi o takvoj vrsti zločina, već su naveli da su dvojica mladića maltretirala 40-godišnju ženu u automobilu, nakon čega ih je napao njezin 37-godišnji partner.

Napadač je identificiran, a potraga za njim je u tijeku, navodi se u policijskom priopćenju.

Izvor: Agencije