Oglasi

Prihvaćena ostavka predsjednika KK Igokea

Vodstvo ABA lige u utorak je objavilo da je Gorana Dodika kaznilo tromjesečnom suspenzijom.
Čelnik Igokee Dodik kazao kako je u meču sa Crvenom zvezdom "odreagovao u afektu" kada je gostima pokazao srednji prstAl Jazeera

Upravni odbor Košarkaškog kluba Igokea iz bh. grada Aleksandrovca prihvatio je ostavku predsjednika kluba Gorana Dodika, a naslijedit će ga Boris Spasojević (48), objavljeno je u utorak na internetskim stranicama regionalne košarkaške ABA lige, te tima iz Aleksandrovca.

Goran Dodik, brat predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, ponudio je dan ranije ostavku na mjesto predsjednika KK Igokea, nakon što je na utakmici, održanoj u subotu, vrijeđao navijače gostujuće beogradske Crvene zvezde.

„Odreagovao sam u afektu, a to nije bilo u skladu sa funkcijom koju obavljam", rekao je Dodik.

"Ne želim da svojim postupcima bacam sjenu na najveći uspjeh Igokee u istoriji, te sam Upravnom odboru kluba ponudio svoju ostavku.“

Novčana kazna

U utakmici 18. kola ABA lige, Aleksandrovčani su pobijedili Zvezdu sa 80:77, a nakon utakmice Goran Dodik je istrčao na teren i navijačima beogradske ekipe počeo pokazivati srednji prst. Time je izazvao negodovanje publike, a jedan od navijača je čak utrčao na teren i udario čelnika Igokee.

Vodstvo lige ranije u utorak je objavilo da je Dodika kaznilo sa tromjesečnom suspenzijom, a Igokeu sa 5.000 eura zbog izgreda na susretu sa Crvenom zvezdom.

„Igokea je kažnjena sa 5.000 eura, u skladu sa propisima Eurolige, zato što je Dodik vrijeđao navijače poslije utakmice, a takvo ponašanje nije u skladu sa duhom sporta“, navodi se na internetskoj stranici Jadranske lige.

Nakon 18 kola, Igokea je vodeća u ABA ligi sa 15 pobjeda i tri poraza, a slijede Crvena zvezda i Partizan sa omjerom 12-6.

Izvor: Agencije