Prijetnje Air Franceu, prizemljena dva aviona

Istragu o prirodi prijetnje koja je prouzročila preusmjeravanje aviona provodi nekoliko agencija (AP)

Dva zrakoplova Air Francea na letu za Pariz iz SAD-a preusmjerena su u utorak zbog sigurnosnih prijetnji upućenih nakon polijetanja, saopćio je francuski avioprijevoznik.

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) objavila je kako su zrakoplovi preusmjereni zbog sigurnosnih problema.

Airbus A-380 koji je krenuo iz Los Angelesa sletio je u Salt Lake Cityju, a putnici i posada su iz aviona prebačeni u na terminal zračne luke, izjavio je glasnogovornik FAA (Federal Aviation Administration).

Posebni let iz međunarodne zračne luke Dulles pored Washingtona preusmjeren je, pak, u međunarodnu zračnu luku Halifax u Novoj Škotskoj u Kanadi zbog neutvrđenog sigurnosnog rizika, a putnici i posada također su iskrcani iz zrakoplova, potvrdio je FAA.

Mediji: Prijetnja bombom

Pozivajući se na dužnosnika američke vlade, CNN je izvijestio da je let iz Los Angelesa bio preusmjeren zbog prijetnje bombom nakon poziva koji je stigao sa zemlje, prenosi Hina.

Istragu “o prirodi prijetnje koja je prouzročila preusmjeravanje zrakoplova provodi nekoliko agencija za provedbu zakona”, potvrdio je specijalni agent FBI-a Todd Palemer.

Sigurnosne službe na visokom su stupnju pripravnosti nakon prošlotjednog terorističkog napada u Parizu u kojem je poginulo najmanje 129 osoba, a za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država Irak i Levant.

Izvor: Agencije