Pripreme pred SP: Hrvatska – Brazil na Anfieldu

Ovaj stadion je dom engleskog premijerligaša Liverpoola, popularnih 'Redsa' (EPA)

Hrvatska nogometna reprezentacija u junu će, u pripremnoj utakmici pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila po prvi put zaigrati na proslavljenom stadionu engleskog velikana Liverpoola, objavio je Hrvatski nogometni savez na svojoj stranici.

Prijateljska utakmica Hrvatske i Brazila zakazana je za 3. juni u 16:00 sati po srednjoevropskom vremenu, a bit će odigrana na kultnom stadionu Anfield.

Ovaj stadion je dom engleskog premijerligaša Liverpoola, popularnih “Redsa”, čije boje uspješno brani i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Liverpool je jedna od najuspješnijih ekipa Evrope i svijeta, a veliki dio bogate sportske historije tog kluba ispisan je upravo na terenu Anfielda.

Osim toga, vjerni i bučni navijači “Redsa” uživaju poseban status u nogometnom svijetu, pogotovo u trenutku kada se uoči početka utakmica sa tribina začuje jedinstvena himna You'll Never Walk Alone.

Kultni stadion

Hrvatska i Brazil će susret iskoristiti i kao jednu od posljednjih provjera uoči početka SP-a u Rusiji.

“Vatreni” će nastupiti u grupi D, zajedno s Nigerijom, Argentinom i Islandom, dok Brazilce u grupi E čekaju Kostarika, Švicarska i Srbija.

“Brazil je najatraktivnija momčad na svijetu i čini me ponosnim što je HNS uspio dogovoriti ovaj spektakl upravo u Liverpoolu. Izrazito se radujemo uživati u atmosferi Anfielda, gdje ‘Vatreni’ još nisu igrali”, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

“Radi se o kultnom stadionu i uvjeren sam da će naši reprezentativci uživati u ovoj utakmici, zajedno s našim navijačima i svim ostalim gledateljima. Utakmica sjajnih sastava poput Brazila i Hrvatske sigurno je zaslužila biti odigrana na legendarnom stadionu.”

Izvor: Agencije