Priveden član Pink pantera blizu Rima

Poslije detaljnije kontrole, ispostavilo se da on ima više lažnih dokumenata država istočne Evrope (AFP)

Italijanska policija privela je u blizini Rima državljanina Srbije porijeklom s Kosova, pod sumnjom da pripada međunarodnoj grupi pljačkaša poznatoj po imenu „Pink panteri“, objavili su italijanski mediji u petak.

Privedeni 39-godišnjak, koji se nalazio u bjekstvu jer je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog krađe, zaustavljen je u blizini italijanske prijestolnice, kada je policija ustanovila da ima neispravan bugarski pasoš, zbog čega ga je privela.

Poslije detaljnije kontrole, ispostavilo se da on ima više lažnih dokumenata država istočne Evrope, objavila je agencija ANSA, dodajući da je u njegovom stanu policija pronašla i specijalni alat za obijanje sefova i brava.

Spektakularne krađe

Agencija navodi i to da je privedeni nekadašnji pripadnik srpske vojske sa Kosova i da je najvjerovatnije član „Pink pantera“, grupe koju čine uglavnom osobe iz bivših jugoslovenskih republika.

Ta grupa je, pišu italijanski mediji, od početka 2000. godine kada je nastala, poznata po velikim, spektakularnim krađama prodavnica nakita širom Evrope, a inspiraciju za ime dobila je iz poznate serije filmova sa Peterom Sellersom u glavnoj ulozi.

Izvor: Agencije