Oglasi

Produžen rok za prodaju Mercatora

Neobavezujuće ponude za kupovinu 53 posto dionica primat će se najmanje do kraja ove sedmice, prenose slovenski mediji.
Pristiglo je pet ponuda za kupovinu dionica MercatoraPixsell

Rok za predaju neobavezujućih ponuda za kupovinu više od pola dionica Mercatora je produžen pa će se one primati "najmanje do kraja ove sedmice", objavila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA, koja se poziva na izvore u Pivovarni Laško (PL).

Ta je kompanija najveći pojedinačni vlasnik s više od 23 posto ukupnih dionica Mercatora.

U novom pokušaju prodaje PL sudjeluje u konzorciju s bankama, a ukupno se prodaje 53,18 posto Mercatorovih dionica.

Ponuda Agrokora

Rok za predaju ponuda, prema najavama slovenskih medija, trebao je isteći u ponedjeljak, no ING banka iz Londona, koja kao konsultant vodi postupak primat će ih najmanje do kraja ove sedmice, navela je u ponedjeljak STA.

Do sada je pristiglo pet ponuda, među kojima i ona od Agrokora, za koji se spekulira da će ponuditi i najveću cijenu od gotovo 130 eura po dionici. 

Sa ovakvom ponudom, ako prođe na tenderu, Agrokor bi za kupovinu 53 odsto udjela u Mercatoru trebao izdvojiti blizu 260 miliona eura.

Rok za prikupljanje ponuda i 2011. je bio produžen za nešto manje od dvije sedmice, neslužbeno zato jer se čekala ponuda Agrokora.

Izvori: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.