Pronađeni dijelovi aviona, vjeruje se da je u njemu bio Sala

Emiliano Sala
Sala je potpisao ugovor za Cardiff City te je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima; na povratku u Cardiff njegov je avion nestao (EPA)

Na obali Normandije pronađena su dva jastuka za sjedenje za koja se vjeruje da su pripadala zrakoplovu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Jedan jastuk pronađen je na plaži blizu mjesta Surainvillea na poluotoku Cotentinu na francuskoj obali La Manchea, a drugi malo dalje, prenosi Hina.

Francuski istražitelji o svemu su obavijestili englesku agenciju Air Accidents Investigation Branch (AAIB), a istraga je utvrdila kako je najvjerojatnije riječ o jastucima iz nestalog zrakoplova.

“Francuska agencija BEA javila nam je kako je pronađen dio sjedala na plaži kraj Surainvillea. Nešto kasnije tog dana pronađen je i drugi jastuk od sjedala. Preliminarna istraga utvrdila je kako je vjerojatno riječ o jastucima iz nestalog zrakoplova”, stoji u priopćenju AAIB-a.

Nestali s radara bez traga

Nakon toga Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu odredila je područje od četiri nautičke milje koje će se pretraživati čim to dopuste vremenske prilike.

Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff prošlog ponedjeljka navečer. 

Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura te je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine.

Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i otad mu nema traga.

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim, dosad nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele.

Donacije nogometaša za nastavak potrage

Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživjelih izuzetno male.

Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom, pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu.

Angažiran je i ugledni pomorski znanstvenik David Mearns, a u pomoć su uskočili i brojni nogometaši donacijama kako bi se potraga nastavila.

Izvor: Agencije