Pronađeni posmrtni ostaci Antonije Bilić

U hrvatskom mjestu Modrušu kod Josipdola u Karlovačkoj županiji pronađene su kosti Antonije Bilić, 17-godišnje Drnišanke koja je nestala 7. juna 2011.

Kako je iz Karlovca izvijestila reporterka Al Jazeere Martina Kiseljak, na vanrednoj konferenciji za novinare Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu potvrđeno je kako je DNK analizom utvrđeno da su to kosti nestale djevojke.

DNK analiza je provedena u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Stručnjaci su izolirali DNK koji se podudara s DNK-om članova porodice Bilić.

Bilić je nestala kada je autostopirala u Drnišu.

Velika potraga

Dragan Paravinja, u čiji je kamion Bilić ušla 7. juna 2011., kada je zadnji put viđena živa, prije mjesec dana nepravomoćno je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina za pokušaj silovanja i ubistvo mlade Drnišanke.  

Za maloljetnom Antonijom Bilić je od tada bila provedena opsežna i dugotrajna potraga, koja je koštala 330.000 eura, ali nije donijela rezultate.

Policija, vojska i Gorska služba spašavanja tragali su za Bilić skoro cijelo ljeto, a prvi put u Hrvatskoj je isušeno i jezero.

U utorak su, kod kamionskog parkirališta u Modrušu, u blizini Josipdola, pronađene ljudske kosti za koje se kasnije utvrdilo da pripadaju nestaloj Drnišanki .

Kosti su pronađene nedaleko od odašiljača koji je 7. juna prošle godine posljednji locirao signal mobitela nestale djevojke.

Čelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (GSS) Vinko Prizmić izjavio je novinarima da je prošlog ljeta, kad je organizirana velika potraga, to područje detaljno pregledano, te da bi tijelo sigurno bilo pronađeno da je bilo vidljivo na površini.

Izvori: Al Jazeera i agencije