Prosinečki dao ostavku u Crvenoj zvezdi

Prosinečki je rekao da će uskoro dodatno novinarima objasniti razloge svoje odluke (Reuters)

Dosadašnji trener beogradskog nogometnog kluba Crvena zvezda Robert Prosinečki podnio je u ponedjeljak ostavku na tu funkciju.

Prosinečki je poslije današnjeg razgovora s upravom rekao da je to njegova odluka, a uskoro će dodatno novinarima objasniti razloge.

Poslije utakmice Crvene zvezde s jednim od gradskih rivala “Radom”, koja je završila neriješeno iako su “crveno-beli” igrali na svom terenu i imali igrača više, Prosinečki je imao neugodan razgovor sa članovima uprave kluba, a jutarnji trening u ponedeljak odgledao je sa strane, javio je u ponedjeljak B92.

Prosinečki je u Crvenu zvezdu došao prije godinu i po i s klubom je osvojio jedan trofej u Kupu Srbije.

Crvena zvezda je ove sezone odigrala pet utakmica, četiri u kvalifikacijama za Evropsku ligu, jednu u Jelen Superligi Srbije i zabilježila jednu pobjedu i tri neriješena rezultata.

Prosinečki je uspio eliminirati oba rivala u Europi, bjeloruski Naftan i kiparsku Omoniju, ali je momčad u tim utakmicama na trenutke djelovala prilično nemoćno, posebno u odbrani, javlja radio i TV postaja B92.

Još uvijek nema informacija o tome ko bi mogao sjesti na klupu Crvene zvezde, a ime koje se najčešće spominje je Aleksandar Janković, sadašnji izbornik mlade reprezentacije Srbije.

Izvor: Agencije