Prva pobjeda u karijeri za Fridu Hansdotter

Na posljednjoj provjeri za skijaše pred početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, na utrci veleslaloma u švicarskom Sankt Moritzu, slavio je Amerikanac Ted Ligety, dok su skijašice vozile slalom u Kranjskoj Gori, gdje je svoju prvu pobjedu u karijeri ostvarila Šveđanka Frida Hansdotter.

Ligety je uvjerljivo došao do 21. pobjede u karijeri, s prednošću od 1,51 sekundi ispred Austrijanca Marcela Hirschera, dok je trećeplasirani Francuz Alexis Pinturault zaostao 1,69 sekundi.

„Prezadovoljan sam utrkom i drugom pobjedom u veleslalomu. Ovo mi daje neophodno samopouzdanje za veoma važne predstojeće tjedne“, rekao je Ligety nakon četvrte pobjede ove sezone.

U ukupnom poretku ponovno vodi Hirscher s 955 bodova ispred Norvežanina Aksela Lund Svindala (897), koji je danas ostao bez bodova, dok je Pinturault (774) treći.

U poretku veleslaloma Hirscher je prvi sa 460 bodova ispred Pinturaulta (365) i Ligetya (360).

Jaka mećava u Kranjskoj Gori

Po jakoj mećavi u Kranjskoj Gori, Šveđanka Frida Hansdotter odvezla je utrku karijere i ostvarila prvu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

Hansdotter je iza sebe ostavila austrijske sestre Marlies i Bernadette Schild te Amerikanku Mikaelu Shiffrin, koja je utrku na kraju završila na sedmom mjestu.

Osvajačica brončane medalje na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Schladmingu, pobijedila je s pet stotinki prednosti ispred Marlies Schield.

Shiffrin, koja je u prvoj vožnji imala prednost od 31 stotinku ispred Hansdotter, napravila je veliku pogrešku u gornjem dijelu staze u drugoj vožnji i završila na sedmom mjestu sa 72 stotinke zaostatka za pobjednicom.

Njemica Maria Hoefl-Riesch, koja je danas zauzela 23. mjesto, i dalje je uvjerljivo prva u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup.

Izvor: Al Jazeera i agencije