Oglasi

Prve Chavezove fotografije nakon operacije

Vlada Venecuele objavila prve fotografije predsjednika koji se oporavlja od operacije 11. decembra prošle godine.
Chavez je snimljen dok čita izdanje kubanskog komunističkog lista GranmaEPA

Vlada Venecuele objavila je u petak prve fotografije predsjednika Huga Chaveza od operacije na Kubi prije više od dva mjeseca, na kojoj taj ljevičarski političar nasmiješen u krevetu čita novine okružen dvjema kćerima.

Socijalistički čelnik (58), koji se liječi od recidiva raka, nije viđen u javnosti od operacije 11. decembra prošle godine, četvrte u manje od 18 mjeseci, nakon koje su nastupile teške komplikacije.

Vlada je objavila da je fotografija nastala u četvrtak u Havani.

U popratnom Vladinom saopćenju piše da Chavez podvrgnut endotrahealnoj intubaciji i da diše pomoću trahealne cjevčice.

Chavez na fotografijama čita jučerašnje izdanje kubanskog komunističkog lista Granma.

Vlada Venecuele je odlučila objaviti fotografije u trenutku kada se svijetom šire spekulacije i glasine oko Chavezovog lošeg zdravstvenog stanja.

Protivnici režima su tražili više informacija o Chavezovom zdravstvenom stanju i pitali su zašto se nije obratio narodu telefonom ili preko televizije, kao što je to činio ranije tokom liječenja na Kubi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.