Oglasi

Prvi koncert Zbora Crvene armije nakon nesreće

Zbor Crvene armije krajem prošle godine izgubio je 64 člana nakon pada aviona u Crno more.
Repertoar Zbora Crvene armije, ponekad popraćen akrobatskim koreografijama, poznat je u cijelom svijetuAP

Zbor Crvene armije, desetkovan nakon pada zrakoplova u Crno more krajem prošle godine, održao je prvi koncert u Moskvi nakon što je popunio redove na velikom državnom natječaju.

"Zbor Crvene armije bio je tu za Ruse u teškim trenucima i sada je na nama da budemo uz njih", rekao je zamjenik ruskog ministra obrane Nikolaj Pankov.

U moskovskom kazalištu koje pripada ruskoj vojsci zbor je otpjevao najslavnije domoljubne i narodne pjesme pred obiteljima žrtava, visokim časnicima ruske vojske i stotinjak novaka.

"Od najranije mladosti sanjam da pjevam u ovom zboru", povjerio se jedan mladi član zbora, koji je, kao i više od 2.000 osoba, sudjelovao na natječaju na državnoj razini za Zbor Crvene armije.

Taj je zbor utemeljen 1928. godine, a čine ga ansambl "Aleksandrov" i Akademski ansambl Ruske nacionalne garde.

Poginula 64 člana zbora

Zbor Crvene armije izgubio je 25. prosinca 64 člana, među kojima i dirigenta Valerija Kalilova, kada je u Crno more pao zrakoplov kojim su putovali u Siriju na proslavu Nove godine s ruskim vojnicima.

Njihov repertoar s više od 2.000 djela, ponekad popraćenih akrobatskim koreografijama, poznat je u cijelom svijetu nakon bezbrojnih turneja u inozemstvu tijekom i nakon sovjetskog doba.

Nakon niza koncerata koje će održati u Moskvi Zbor Crvene armije odlazi na turneju u Francusku od 21. do 26. ožujka. Turneju će početi u Lyonu, a završiti u Parizu. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.