Pucnjava i eksplozija u centru Kabula

Trenutno nema informacija o žrtvama, ali je potvrđeno da se dogodila eksplozija i da je zabilježena pucnjava u tom dijelu Kabula (AP)

Afganistanski zvaničnici navode da je u toku napad u glavnom gradu te države Kabulu, gdje su naoružane osobe zauzele djelomično izgrađenu zgradu nedaleko od centra za obuku obavještajaca na zapadu grada, na koji i pucaju, prenose agencije.

Nasrat Rahimi, zamjenik glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova, kaže da se napadači bore protiv afganistanskih snaga sigurnosti i da su u taj dio grada razmještene snage za pojačanje.

Rahimi nije imao informacija o žrtvama, ali je potvrdio da se dogodila eksplozija i da je zabilježena pucnjava u tom području.

Napad na zapadu

Ranije je Gulam Haydar Sarwari kazao da je u talibanskom napadu u nedjelju ubijen jedan policajac, a ranjena trojica u zapadnoj provinciji Badghis.

Sarwari, zamjenik šefa policije te provincije, navodi da su u napadu pobunjenici napali ispostavu policije u udaljenom distriktu Ab Kamari. Dodao je da je ubijeni policajac bio policijski komandir tog distrikta.

Izvor: Agencije