Pucnjava ispred NSA, jedan muškarac ubijen

Policija je otvorila vatru na automobil (AP)

Jedan muškarac je poginuo, a drugi teško ranjen kada su obučeni kao žene automobilom pokušali da provale ulaznu kapiju sjedišta američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) u Fort Meadeu u Marylandu, prenose agencije.

U tom incidentu ranjen je i jedan policajac, kada muškarci nisu poslušali naredbu da zaustave vozilo nakon čega su se zabili u policijski automobil, a policija je otvorila vatru.

Američki mediji izvještavaju da se na mjestu incidenta nalaze brojne policijske snage, kao i pripadnici FBI-ja, a NSA vodi istragu o ovom slučaju.

Također navode da su najmanje jedan pištolj, te određena količina droge pronađeni u ukradenom vozilu u kojem su bili muškarci.

‘Nije povezano sa terorizmom’

“Ne vjerujemo da je ovo povezano sa terorizmom”, kazala je glasnogovornica FBI-ja u Baltimoreu Amy Thoreson, dodavši da istražitelji FBI-ja ispituju svjedoke. 

U kampusu u Fort Meadeu, udaljenom 30 minuta od Washingtona, trenutno boravi 40.000 vojnog i civilnog osoblja, kao i porodice mnogih zaposlenih. 

NSA je američka obavještajna agencija koja je došla u fokus javnosti nakon što je Edward Snowden otkrio hiljade njenih tajnih dokumenata.

Ranije ovog mjeseca FBI je uhapsio muškarca zbog ispaljivanja hitaca sa obližnjeg autoputa pri čemu je oštećena zgrada NSA.

Izvor: Agencije