Pulitzerove nagrade Timesu, Postu, Reutersu…

Prve nagrade za novinarstvo dodijeljene su 1917. godine (Reuters)

Pulitzerove nagrade, najprestižnije u američkom novinarstvu, dodijeljene su danas na Sveučilištu Columbia, a među laureatima su listovi The New York Times, The Washington Post, The New Yorker, The Press Democrat, kao i britanska agencija Reuters.

The New York Times i The Washington Post dobitnici su Pulitzerove nagrade za nacionalno izvještavanje, a tu im je nagradu donijelo rasvjetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsjednika Donalda Trumpa i ruskih dužnosnika, prenosi AP.

The New York Times i The New Yorker osvojili su nagradu za javnu službu, a za izvještavanje o Harveyju Weinesteinu i seksualnom uznemiravanju.

List The Press Democrat iz Santa Rose u Kaliforniji dobitnik je nagrade za hitnu vijest, koju mu je donijelo izvještavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.

Nagrada duga cijeli vijek

Agenciji Reuters dodijeljene su dvije Pulitzerove nagrade: za međunarodno izvještavanje i za fotografiju.

Pulitzerove nagrade dodijeljene su kao priznanje za najbolje novinarstvo u 2017. godini u dnevnim novinama, časopisima i na portalima, i to u u 14 kategorija za izvještavanje, fotografiju, kritike i komentare.

U području umjetnosti nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, uključujući roman, dramu i glazbu.

Prve nagrade za novinarstvo dodijeljene su 1917. godine.

Izvor: Agencije