Putin dolazi u Beograd početkom iduće godine

Vladimir Putin je boravio prije četiri godine u Beogradu (EPA)

Ruski predsjednik mogao bi posjetiti Srbiju početkom iduće godine, potvrđeno je tokom razgovora veleposlanika Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema Vučićevim riječima, “za Srbiju je izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina, a Beograd će pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva”.

Iz kabineta predsjednika Srbije je potvrđeno kako je “sa ambasadorom Čepurinom dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda”.

Ekonomija u fokusu

“Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka”, navodi se u priopćenju.

Vučić i Čepurin su razgovarali i o nedavnom moskovskom susretu predsjednika Srbije i Rusije.

“Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu”, navodi se iz kabineta predsjednika Srbije.

Izvor: Agencije